Word vrijwilliger

We zijn op zoek naar vrijwilligers! We kunnen altijd extra handen gebruiken om onze cliënten in verschillende onderdelen van onze werking te ondersteunen. Onze cliënten zijn je nu al dankbaar! Wil jij deel uitmaken van ons team? Laat het ons zeker weten. Wij weten er vast raad mee! We houden rekening met de interesses van de vrijwilliger.

We zoeken vrijwilligers voor: begeleiden van activiteiten, wandelingen met cliënten, ondersteuning dagbesteding, herstellen fietsen, naaiwerkjes, opvang kinderen, vervoer cliënten, begeleiding busvervoer kampen,…

Steungezin (gastgezin/opvanggezin/speelgezin): Hoewel we in onze werking streven naar een liefdevolle en gezellige thuissfeer, is het geen echte thuissituatie. Wij zoeken dan ook naar gezinnen die één van onze cliënten mee wil ondersteunen. Bijvoorbeeld: een speelgezin waar de jongere op woensdagnamiddag kan ravotten!

Word jij de kers op de taart voor onze cliënten?

Als vrijwilliger maak jij voor onze cliënten écht het verschil en ben jij de kers op de taart van onze zorg. In ruil krijg je tonnen waardering en lachende gezichten!

Interesse of vragen? Contacteer ons via onderstaande gegevens!

Contacteer Katleen Van Dooren (HR-medewerker stage-vrijwilligers-VTO)
vrijwilligers@clarafey.broedersvanliefde.be of 03/217.03.00

“We geloven in de kracht van talentgericht vrijwilligerswerk. We streven ernaar dat het aanbod is afgestemd op de mogelijkheden van de vrijwilliger. We verwachten van onze vrijwilligers geen vast patroon, je doet dit wanneer het haalbaar is voor jou!”

Katleen

“Via de website van de Genereuzen heb ik vrijwilligerswerk leren kennen. Ik help Peter, cliënt studiowonen Vorselaar, met zijn DJ-sets. Bij onze kennismaking hadden we een klik door onze gezamenlijke passie voor muziek. Intussen zijn we, zoals Peter zegt, ‘goede kameraden’. Maar ik ga evengoed mee naar theatervoorstellingen, festivals of maak een wandeling, plan een cinemabezoek,… Ik ben eigenlijk een helpende hand voor het team. Hebben ze chauffeurs nodig voor een uitje naar het schlagerfestival, dan kunnen ze mij altijd contacteren. Ik vind het belangrijk om mij positief in te zetten en bezig te blijven. De collega’s uit het team vertelden mij dat ik aanleg heb voor vrijwilligerswerk, ik zie het eerder als een positief engagement waar ik veel voor terugkrijg.”

Hans (Procesoperator chemie)