Individuele ondersteuning

We bieden jou een intensieve en vraaggestuurde begeleiding. We zoeken mee naar oplossingen en begeleiden jou gedurende het proces. Het doel is dat je kan deelnemen in de maatschappij. Wij zijn de brugfunctie tussen de jongere en de context waarbij wij luisteren naar beide partijen en dit vertalen in het stappenplan dat we opstellen. We proberen het overzicht in de thuissituatie te houden. We investeren in het maken van een vertrouwensband.

Indien we jou al begeleiden in onze organisatie proberen we om de individuele ondersteuning te organiseren via een begeleider uit de bekende woongroep. Als er nog geen begeleidingen lopen in onze organisatie dan zal er een begeleider van het team individuele ondersteuning de begeleiding op zich nemen.

Hoe helpen we jou?
  • Informatie en advies: ondersteuning en begeleiding bij administratie, financiën, contacten met diensten en voorzieningen,…
  • Coaching en training
  • Ondersteuning tijdens activiteiten
  • Psychosociale educatie
  • Begeleid werken: we bekijken hoe we onze cliënten met een beperking op een individuele en trajectmatige manier kunnen begeleiden in het werkcircuit op de arbeidsmarkt of binnen de organisatie.
Waar?

Wij bieden individuele ondersteuning vanuit twee regio’s. Regio Brecht en Vorselaar: Zoersel, Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Rijkevorsel, Grobbendonk, Oelegem, Broechem, Ranst, Emblem, Stabroek, Kapellen, Herenthout, Herentals, Turnhout, Olen, Westerlo, Malle, Beerse, Vosselaar, Schilde, Zandhoven, Lille, Brasschaat, Schoten, Merksplas, Vorselaar, Kasterlee, Nijlen, Heist Op Den Berg, Hulshout, Berlaar, Geel, Herselt, Ravels, Massenhoven, Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Wijnegem, Merksem, Deurne, Berchem, Antwerpen, Borgerhout, Wilrijk, Ekeren en Borsbeek

Getuigenis begeleiding

“Ik heb afgesproken met een meisje, net meerderjarig op het appartement van haar vader.
Ik ken haar verhaal en context al sinds haar eerste stap in onze organisatie.
Ze woont nu bij haar vader die ze omwille van ernstige loyaliteitsconflicten jaren niet gezien heeft.
Er is veel verdriet, ze heeft veel begrip nodig en is angstig en wantrouwig.
Ik luister en probeer OMA (oordelen, meningen en advies) achterwege te laten.
Uiteindelijk kan ik zowel het meisje als de context overtuigen om te komen praten met onze begeleiding zodat we samen een oplossing kunnen zoeken en we tegemoet kunnen komen aan haar noden.
We zullen ons hiervoor openstellen en luisteren en leren van elkaar.”