Dagondersteuning

Je kan terecht in ons dagbestedingscentrum met gespecialiseerde dagopvang! Dit kan in combinatie met deeltijdse schooltrajecten. Ateliers en activiteiten op maat gecombineerd met voldoende rustpunten zorgen voor een unieke werking. 
Onze troeven zijn onze groene omgeving, nieuwe ateliergebouwen en een boerderij met dieren. We hebben een dagbestedingscentrum voor onze kinderen en jongeren op campus Kristus Koning (CKK) en campus Sint-Rafaël (CSR). 

Indeling

Wij delen dagbesteding op in vier gebieden: training, atelierwerking, beleving en vrije tijd

Training

Het accent ligt op het behalen van doelstellingen in functie van leef-, leer- en arbeidsvaardigheden en integratie/inclusie. Het is belangrijk dat de doelstellingen nauw aansluiten bij jouw motivatie. We begeleiden kinderen en jongeren in het behalen van deze doelen. Thema’s als zelfredzaamheid, werk, schoolmoeheid, relaties, financiën,… vind je hier terug.

Atelier

Het accent ligt op het uitvoeren van doelgerichte en zinvolle taken die nauw aansluiten bij jouw interesse. Het product staat niet centraal, het proces wel. We maken doelstellingen op in functie van ontwikkeling of het stimuleren van vaardigheden. We bepalen de ateliers in samenspraak met jou!

Beleving

Het accent ligt op de zintuigen waarmee we de wereld om ons heen waarnemen. De omgeving wordt voor jou toegankelijk vanuit een gevarieerd activiteitenaanbod. Denk bijvoorbeeld aan een belevingstheater (zie filmpje). 

Vrije tijd

Dagbestedingsactiviteiten buiten de schooltijd: woensdagnamiddag, zaterdag en vakantiedagen. Het accent ligt tijdens deze activiteiten minder op individuele doelstellingen, maar wel op ‘plezier’ beleven aan een activiteit.